За деградацията на Нова тв и агресията от екрана

Снощи отново попаднах на т.нар. Биг Брадър, наричан още "До моуст уонтет". И този път беше след сапунката "Откраднат живот". 

Първият път станах свидетел на издевателство на един примат, с татуировки, як дебил, меко говорещ над една женица, която не знам защо е наричана ЛУна.
Издевателстваше този мъжага, а останалите гледаха и се смееха, което окуражаваше дебили и ставаше все по-агресивен. Не знам дали това бе постановка и сценарии, на всичко беше възмутително. Очевидно жената не знаеше как да се защити. Биг Брадър, в очите и лицето на някакъв уж психолог, мълчеше и не реагираше. 

На следващият ден направих блиц анкета с 9 клас. Без двама всички бяха гледали предаването! Попитах младежите дали нещо им е направило впечатление. Не! Всичко ОК било. Голяма забава. След това говорихме, на английски език, за агресията и насилието, за това че те самите биха могли да станат жертва на такова, а хората около тях да не реагират. Надявам се, че успях да пр
едизвикам размисъл у тях. Поне размисъл...

Снощи отново! Същият този примат, още в шоуто, защото мислех, чу а го изпитали за агресивност и насилие, отново агресираше същата жена. Един, който приличаше на Шрек, очевидно известна личност, се кефеше и даже пееше песничка. Тази жена носеше очила. Както после се разбра, за да прикрие дефект на лицето си. Приматът дебил й ги свали грубо. Тя наснояваше, тревожно и настойчиво, да си ги получи обратно. Чувстваше се беззащитна без очилата. Явно те й бяха нещо като бариера, маска, защита. Приматът нагло счупи очилата под одобрителните възгласи на останалите хора. Грозна гледка. Почувствах се ужасно.
Жената не издържа и отключи агресия също. Жертвата, в отчаянието си, нападна. Мравката нападна слона!
И... Онзи с назидателния глас извадихте.нар. ЛУна. Вменяване й вина за поведението й. А останалите ни лук яли-ни лук мирисали!

Днес разбрах, че била "изгонена" за агресия. Тя! Не онзи примат. Не онзи Шрек, подстрекател.

Какво носи това предаване? Що за поведение се рекламира? Насилие и агресия. Те вече се считат за забавни. Не мога да понярвам, че сценаристите и  Хлаваджиян са стигнали до това, за да има гледаемост, съответно пали от рекламодатели. Пари за грушките им. Този, същият Халваджиян, съм го гледал в позата и ролята на добрия чичко, ментор. Подобно на Станислав Трифонов. 

Каква деградация!  

Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.