Това ни чака - Bulgar-Türk Federe Cumhuriyeti

Върви пълзящ сепаратизъм в Татковината ни. Върви ислямизация на Родопите. Вече 27 години държавата ни търпи протурски и сепаратистки партии да си разиграват конете.

"Проруските партии" изграждали образ на Местан като проводник на политиката на Ердоган. Лидерът на ДОСТ повтори тезата на Ердоган, че Турция е в практическа война с терора и задържайки хиляди бежанци, Ердоган предпазва и България, и Европа от тази вълна от мигранти. Местан препоръча да не се говори прибързано за режима на Ердоган.

Има ли някой, който се съмнява в това, че ДОСТ и Партията на Касим Дал са проводници на интересите на ислямистка Турция в лицето на Ердоган.

Върви пълзящ сепаратизъм. Ще берем скоро много ядове. Държавата си затваря очите. Скоро ще се охълцаме.

Местан заявява демонстративно, без всякаква свян и капчица страх, че ще агитира на турски език по време на изборите. Напълно му вярвам. Той знае, че държавата ни е беззъба и външната ни политика не струва пукната пара. Той знае, че ислямистите на Ердоган стоят зад него.

Скоро един воевода от братска Македония, отлично запознат с тенденциите у нас, посъветва Божко Димитров да обърне спешно внимание на Родопите. Той, буквално, му каза: „Много ще ви боли! Много! Вземете мерки, докато още можете! Живо месо ще късат!“.

Скоро един от многото идиоти в САЩ се изцепи, че БЮРМ трябвало да бъде разделена между България и Косово (разбирай Албания). Всички се спуснаха да приемат или не подарена македонска територия. Никой, никой не си помисли, че започват да се чуват все повече и повече гласове за преначертаване на границите на Балканите. Ако Татковината ни успя да запази територия толкова години след 1878 година, то е защото Русия, малко или много, седеше зад нас, с малки изключения. Сега няма кой! Нима има някой, който да вярва, че НАТО би направил нещо ако, не дай си Боже, се стигне да сепаратизъм.

Много е възможно да се отиде и към културна автономия с тенденция тя да прерасне в политическа през следващите 50 години. Практически и сега, в някой региони на Татковината, в т.нар. „смесени региони“ има втори официален език. Надписите по магазините са на чужд език. Този език се говори официално в държавните учреждения.

България постепенно се плъзга към двуезичие и федеративност, ако не и към загуба на територия. Косово е живия пример за това как може да се откъсне суверенна територия от суверенна държава. Уви, България помогна за това! Германия и НАТО бяха тези, които помогната за създаването на Косово.

Има много държави, които са в европейското пространство на сигурност, но не са сигурни за своето бъдеще – например държавите от Югозападните Балкани. Липсата на война на Балканите не е достатъчно успокоение, необходимо е да мислим за спиране на радикализацията в тези държави, България включително.


„Но най-голямото предизвикателство ни връща отново към българския урок – Русия и Турция и нашите отношения с тези държави. Това са много сложни отношения. Много е важно България да участва в тези дебати поради уникалния принос, който може да има.“ (Марк Ленард - директор на Европейския съвет за външна политика - ЕСВП)
 Какво ни остава? Почти нямаме полезни ходове в така сложилата се ситуация.
-       Пълна забрана на етническите пратии.
-       Съд за хората узаконили протурските партии.
-       Закон за проповядване на български език в молитвените домове.
-       Незабавно разследване на лидерите на етническите партии и членовете им, финансово и за сепаративни настроения, насочени към целостта на държавата ни.
-        Срам, не срам изготвяне на искане за разполагане на сини каски в проблемни региони
Или
-       Официално въвеждане на втори чужд език
-       Признаване на културна автономия и ново законодателство за въвеждане на федеративен тип управления с цел неразпокъсване на държавата.

С една дума бързане преди буря!

Иначе аз съм лесен…





Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.