Как кабинетът БОРИСОВ 2 Не въздигна България

Една учителка от Благоевград изказа мнение във ФБ, че неГласуването за ГЕРБ на предстоящите избори е диагноза. Само умните и красивите разбирали какво национален капитал е Бойко Борисов, а неговото управление е най-доброто през последните години. Една учителка...Тя е умна и дълновидна. Не е хейтърка!

Аз, обаче, като виден хейтър, познат под псевдонима Мититаки Хейтъро, ви кавзам следното:

- Правителството на Борисов направи живота ми труден и непоносим. Не само финасново, но и в професионален план.

- Въпреки отчетите, въпреки хвалбите на сегашното управление на правителството на Бойко Борисов за икономически растеж и стабилност, у българския народ има усещане за нестабилност, несигурност и несправедливост.

- Реформите в образованието доведоха до напускане на децата от училище. Учителството е повече от унизено. То е смазано. Новият закон на ГЕРБ е отличен пример на безсилие, липсва на визия и идеи. Този закон хвърли образованието в бездната. Учителите са от бедни, най-бедни. Заплащането на учителите е съизмеримо с това на работниците в чистотата. Липса на финанси за материално обезпечаване на учебния процес. "Дървената ваканция" е особено показателна. Не температурите бяха ниско. Училищата са в окаяно състояние. Стените не са изолирани, дограмата е скапана, парната инсталация е рухнала. Децата мръзнат. Отбиването номера със закуски от държавата пълни само рубриките на Нова телевизя с родителски снимки и оплаквания. Остава горчилка и обида.

- В страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата. Липсата  на духовност в обществото, на култура, а и войнстваща арогантност и незаслужено отношение към творците е норма на поведение.

- Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат. Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25 процента.

- В здравеопазването е в абсолютен хаос. Резултатът е, че все повече пари се наливат в него, а по-малко хора се ползват от нето, Скандалът с ваксините и пръстовите отпечатъци е единственото постижение на доктор Москов.

- Правосъдната реформа се провали. Герб .аблуждават международните ни партньори, че е се подобрила. Упавлението на Борисов върна България назад.

 - Налице  е намаление на чуждите инвестиции с 1,690 млрд. лв. и само в строителния бранш са закрити 954 фирми.

- В енергетиката изобилства от противоречиви послания и действия. В този важен сектор на българската икономика липсва стратегия, а в резултат на това всички важни енергийни проекти в региона са ни заобиколили.

- Крах и в социалната сфера - линията на бедност се увеличи с 25 на сто, замразени са средствата за хората с увреждания, за гледане на деца до две години, помощите за бременност и раждане, за близнаци и първокласници, за безработица. Калфин и ГЕРБ направиха още по-тежко и сложно положението на инвалидите.

- Във външната политика страната е поставена на ниско унизително положение, граничещо с национално предателство. Българската външна политика, външия ни министър и България, като цяла, вече е обект на подигравки и влезе в неологизмите на останалите европейски езици. Никой не възприема България сериозно. Българите продължават да са дискриминирани в ЕС, а посолствата ни нехаят.

- Намаляване на престъпността се констатира само в докладите на МВР, но не и в ежедневието на хората. Ромите безчинстват по селата. Бабите вече спят с хладно оръжие от страх да не бъдат насилени. Телефонните измами се ширят и поцъфтяват. Уличната престъпност застраша живота на гражданите. Насилието по пътищата процъфтява.

- Прословутите магистрали са в дупки и бабуни само след една обикнавена зима. Ланският сняг, сушата и комплицираното международно положение са виновни на министър Лилето. Народът е рекетиран със скъпи винетки. Народът смени първата дума на винетки с буквата М в чест на министърката.

С близо 9000 се намалели кравефермите за година. Магазините и пазарите ни изобилстват с полска, турска и макенодска селскостопанска продукция. Фермерите ни фалират, въпреки че свинепроизводителите правеха публично фелацио на премиер-министъра Борисов.

Пълен провал в сектор земеделие!

Е, как да се гласува отново за ГЕРБ!

Да! Да гласуваш за ГЕРБ е диагноза. Диагноза - МАЗОХИЗЪМ!


Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.