Има нещо гнило, много гнило в държвата България....

Та седя си аз на дивана, посръбвам си от чашата  и се чудя, другарки и другари. Чудя се и седя. Чудя се на едни въпроси, които минават през главата ми. Чудя се на онзи преекспониран случай с онзи директор с онези снимки. И се питам…

-          Как  се става директор на столично училище, когато си на 34 години? Сигурно се искат големи протекции. Е, не че е изолиран случай това. Познавам и други такива, които от университета направо ги правят директори или зам. Директори. Но все пак…На 34 години и хоп – директор на столично училище.

-          Как така от директорско място отиваш да работиш като учител по математика в българско училище в Братислава? Какви трябва да са ти квалификациите и уменията. Да си учител в Братислава по-престижно ли е от това да си директор на столично училище? Или просто имаш добри приятели и познанства – да речем началник на РУО. Макар и не на столичен РУО…

-          Как така след две годишно учителстване в българско училище в Братислава се връщаш и ставаш зам. директор на столично училище? А след това и директор на друго училище…

-          Какви умения трябва да имаш, че да акумулираш толкова много средства и да направиш от едно обикновено училище – привлекателно. При всичката немотия и безпаричие да направиш едно училище модерно и с отлично материално осигуряване! Трябват завидни умения и добри познанства, навярно.

-          Защо такъв човек не споделя уменията си и практиката си в това отношение с останалите директори, което би им помогнало да направят същото и с техните училища?

-          Как се става съветник на министъра на МОН? И то не на един само…Кой дава препоръките на министъра да назначи този или онзи за съветник?

-          Ако някой, не дай си Боже, пусне мои снимки в жълтите медии,  на които съм с непълнолетни ученици и във видимо приповдигнато  настроени, след употреба на алкохол, държащ чаша с уиски дали синдикатите на учителите ще скочат пъргаво в моя защита? Дали тези мои снимки биха били приети за нещо съвсем нормално нещо?
-          Дали в моя защита ще скочат учителки – новаторки, готови да се снимат я голи, я с чаши с алкохол в ръце като форма на протест и моя защит

-          Работа ли е на синдикатите да защитават директор на училище, който се предполага, че е член на  Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България или на Сдружение на директорите в средното образование в Република България? Точно тези синдикати, които пунтират синдикална дейност, занимават се несвойствени  дейности нарекоха атаката срещу един директор АКТАКА СРЕЩУ ЦЯЛОТО УЧИТЕЛСТВО! Цялата тази работа ми напомня нещо от миналото, а именно кто против меня то против Советском союзе!

Something is rotten in the state of Denmark, другарки и другари!
Нещо гнило, много гнило, но в Татковината ни и в образователната система, в частност!



Седя си и се чудя! Чудя се и си седя! От чудене и мислене получавам мозъчен гърч…Има, има нещо гнило! Не мислите ли?

П.П. Всяко съвпадение с действителни лица, събития, имена и опреличаването на червея на анатомичен орган е напълно случайно!

Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.