Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.

Заглавието в една от електронните медии, която не уважавам много, много казва:


„Медиен бос от Северозапада в екшън с човек на Бъчварова“


Нека да уточня няколко неща!
Първо Даниел Каменов трудно може да бъде наречен „медиен бос“. Той, наистина, притежава новинарски сайт и слава Богу. Иначе съвсем е умряло свободното слово в Северозапада. От месните медии се лее мед и масло, всичко е красиво, оптимистично и никой не смее да каже, че „царят е гол“. Noviniteb.com го казват. Понякога рязко и твърдо, какъвто е Северозападния говор и живота там. Но назовават нещата с истинските имена.


Кой е Даниел Каменов? Адвокат, рокер, китарист, човек с автономно и разчупено мислене, човек направил доста много за малкия градец. Дълги години той бе независим общински съветник и неудобните му питания го правеха омразен за ВСИЧКИ управляващи. Даниел е човекът, който със свои приятели, правеше емблематичния рок фестивал БЕРКСТОК. Правеше го въпреки управляващите в града. Помощ – никаква. Даниел Каменов би бил чудесен кмет на общината. Точно такъв човек й е нужен. Човек, имащ си всичко, но с въображение и визия. Последното липсва хронично в изредилите се управляващи след Йордан Велков. Даниел Каменов е вечния бунтар…

Какво се случва? Той живее в едно селце, на десетина километра от Берковица. В селцето живеят десетина баби. Преди няколко дена получава сърдечна криза. Опитва се да потърси помощ от Бърза помощ – Неть. Не вървьой! Опитва са да потърси помощ от 112! Кръц! Някакъв безличен, мякаш кат микица служител на 112 от офиса в …Разград му отказва помощ и го нарича неадекватен. Неадекватен, защото Даниел тръгва пеша от селото, със сърдечна криза, за да излезе на международния път и по този начин да улесни евентуален екип на бърза помощ. Това се случва между 1 и 3 сутринта. Даниел застава на осевата линия на пътя за да може да бъде забелязан…

Понеже не получава помощ или по-точно ОТКАЗАНА му е такава той се опитва да се свърже с Министъра на МВР. Не се чудете – Даниел Каменов е много уважаван и популярна личност.
Чуйте, моля, записа на телефония му разговор с безликото чудовище на бюрокрацията

и

Е? Нека да обясня моята реакция и чувства.

Даниел в един момент кипва и това е съвсем нормално. Служителката, още от самото начало, започва агресивен разговор.
Така е, другарки и другари, за служителите в държавните институции и управляващите ние сме нагли досадници. Как смеем да ги обезпокояваме и отклоняваме от мисията в живота – да ни управляват! На всичкото отгоре ние смеем да дишаме! Осмеляваме се да не се страхуваме от тях и да търсим, понякога, правата си. За тях нашите права се заключават в следното – да плащаме данъци! Нищо друго!
Този случай е толкова емблематичен и скандален, колкото си искате. Защо? Защото ние всички сме Даниел Каменов! Никой, никой не е застрахован в Татковината ни достатъчно срещу произвола на безликата и жестока бюрокрация у нас! Тя, последната, вече застрашава живота ни! Правителството и управляващите вече са опасни за живота ни.

По стара българска традиция – всеки се спасява, както може. Но дали може? Не сме ли заедно, като вълна, ще ни смажат.

Моля ви, подкрепете Даниел Каменов като разпространите и раздуете случая. Само така чудовището ще се извърне назад, да погледне изходеното и евентуално да замаже положението.
Подкрепете Даниел Каменов!

Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.