Светло бъдеще с мрачно гледаща управляваща класа

Министерството на туризма предлага нова категоризация на плажовете.

Разположението и урбанизацията на плажа ще определят и услугите, които могат да се предлагат там.

Под категоризация разбирайте разделяне на класи. Първа класа, втора класа и т.н. Според хората. Класова борба! Това е положението! Класовото разделение и експлоатация води и до сегрегация.

За сега ще определят класи на плажовете. След време ще ни обособят в фалелас. Останалите, т.нар. елит ще живее в жилищни комплекси от затворен тип. Между фалелите и тези комплекси ще патрулират въоръжени до зъби жандармеристи. Телени мрежи, по които вечерно време ще тече ток.

Това, другарки и другари, не е антиутопия. Това е развитието на социално-обществения строй с десен режим на управление. И няма това-онова.

Нали често виждате представители на капиталистическата класа сред работническата класа. Нали? Ако въобще успеете да ги зърнете от широките рамене и гърбове на охранителите им. Управляващата класа гледа бързо да се шмугне някъде, защото се гнусят от работническата класа и така не успяват да усетят любовта на народа.

Работническата класа пък все повече и повече оскотява, гньете некачествена храна, налива се с метилов алкохол, гледа сапунки, реалити шоу и СЛАВИ. Той е нещо като чекия на душата. Той казва това, което работническата класа не успява да се сети да каже. Душите на работническата класа изпитват блаженство, близко до оргазма и толкова. После Слави се прибира в палата си в жилищния си комплекс от затворен тип с шофьора си в джипа, струващ 4 панелки в гетото Люлин. И така с години…


Не! Това не е опит за антиутопия! Това все повече и повече е реалния, жив живот в Татковината ни.

А средната класа? 

За нея друг път…

Сега да изгледам поредната турска сапунка!


Пенооооо, сипи ми една ракия, ма!


Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.