Преразглеждане на Берлински и Лозанския мирни договори

Та такива ми ти работи, таквози наке!

В духът на изпускане на духа от бутилката какви са възможностите ни, както и тези на съседите ни:

- щом иска да преразглежда Лозанския мирен договор, ние пък да поискаме този от Берлин. Да го поискаме, но не ни стиска. Нито сме икономически гигант като Турция, нито военен такъв. За последното хич не ми се говори, че ще ми се запише ракия. Да удавя мъката. Освен това ще скочат и останалите ни съседи. И като стане е патаклама на Балканите! Нова Балканска война, после Междусъюзническа и т.н., докато стигнем до Войнишко въстание. Да, ама войници нито имаме достатъчно, нито биха ни останали. ОСВЕН това-ние сегашната си територия не можем да управляваме, камо ли една Санстефанска България. Защо да съсипваме постигнатото от съседите ни!

- Гърция нивгиж няма да се съгласи на преразглеждане на Лозанския договор. Тогава Турция сделает как вчера и - опят греки е...ят! Слагат си флотата около островите в Егейско море, Родос, Самос и пр. острови остават в турски води. Най-много да се сбият. НАТО по традиция в гръцко-турски конфликт не се намесва. НАТО внимателно ще наблюдава и следи развитието на обстановката. Предвид сегашните руско-турски отношение, не може да се очакват руските подводници и кораби да се появят като при турско-кипърския конфликт. Освен това тези 150 000 българомохамедани се достатъчно основание за защита от страна на Турция. Те ще поискат закрила и 3 -та Тракийска армия ще направи десант в тези наши бивши земи. НАТО по традиция...но това май вече го казах!

- ДОСТ, МОСТ, ДПС и Движението на права и свободи на обрязаните хриснияни, подкрепени от БХК ще поискат закрила от Турция за нарушените им права и свободи. Тогава МВнР и Генералният щаб на трите ни батальона куци и сакати ще се наложи да посрещне братската турска армия с хляб, сол и мед. Теманетата ще решат, по-късно, кой ще ги направи, че поне София да остане българска територия за известно време, преди преместването на столицата във Видин. Предвид действията на  Плевенлиев, преди да се загаджоса с Деситка, изявленията на НС за руска заплаха, Русия този път няма да форсира р. Дунав. От всяка ситуация трябва да се извлече ползва. Сегашните политици ще се обявят за васални и ще запазят поне властта си. Народът ще получи редица придобивки, които Герб ни отне, но са факт в Турция. Намаляване на годините за пенсия, сигурност, добро здравеопазване и образование. Светият синод ще получи правото да използва български език в черквите, а не гръцки поради влошените отношения на Турция с Гърция.

- Най-после Босна и Херцеговина ще се умиротворят.

- БЮРМ няма вече да се тревожи относно албанската експанзия. Присъствието на турски военен корпус там ще гарантира това.

И ще потекат реки от шербет! Ще турско кафе, а жените ни ще си знаят мястото като основната производителна сила в малкото, но сплотено вече българско общество.
Вече няма да има автикомунисти, хоби и пр. вредители и гризачи!

И ще настане един живот...

Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".

Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.