Приемете моя здрав фалически по-здраFF!

Сняг се сипе на парцали. Радиаторът на парното излъчва приятна топлина. Светлините на елхичката и коледната окраса премигват. Гледам голямата поляна на изток и си мисля за събитието в моя град. Събитието, с което той влезе в новините вчера. Събитието, което вероятно е възмутило мнозина.

Събитието е следното. На площада в града, площад приличащ на гробищен парк, поради многото построени паметници през последните 28 години (управляващите това знаят - това правят) някой незнаен артист е нарисувал в снега огромен....ФАЛОС.

Фалосът е обърнат към кметството и съда. Сградата, която беше община и ГК на БКП в миналото. Двата блока "БОР" с стенописите, отразяващи революционните борби на работниците и селяните през годините до 1944 и главите на комунистически лидери по онези времена.

Един град като резерват. Самият Северозапад е като резерват. Фенерски даже има невероятно хубав сайт "РЕЗЕРВАТ СЕВЕРОЗАПАД", отразяващ уникалността на този край. Толкова хубаво и скандално изостанал през десетилетията и столетията, че хората даже не са разбрали, че останалата част от Татковината ни е паднала под османска власт. Този Северозапад с неговите одавени в кръв буни срещу османлиите е превърнат в място, където хора от трета възраст вегетират. Кино отдавна няма. Училищата са в напрежение, всяка учебна година, дали ще има пълняемост на паралелките. Миграцията и емиграцията изпразни града. Той се пълни само лятото, когато внуците от София и чужбина идват да навестят вехтите. Скоро и те ще престанат да идват. Поминък почти няма. Хората, които срещам са като сенки. Тези, които все още ме разпознават ми се усмихват и кимват. Един умиращ град.

И този незнаен артист е дръзнал да покаже отношение към тези, които са призвани да го развиват. А те, освен да слагат кламери по цял ден, нямат нито визия, нито идеи за едно устойчиво развитие на региона.

Амбициозни хора, през 5-10 години, яхват две изтъркани и преекспонирани идеи - разитието на туризма, ски писти и...ТУНЕЛ под Петрохан към София. Това е, според въртящите се като рулетка в казино, едни и същи управляващи от до болка познати фамилии, панацеята за възраждането на града и региона.

Този незнаен артист, хвала му, е показал народната любов към управляващите. Събрал е смелост да го нарисува и с това да изрази отношението на всички ни към тази, които съсипваха и съсипват града през всичките тези 28 години. Да направиш подобно нещо е доста трудно и се иска смелост. Това не е като да участваш в събитие с кебачета и шкембе чорба на пътя към Петрохан. Скоро вече и болница може и да няма. Впрочем това бе предречено от един заместник миситър на архитектурата от правителството на Франсоа Митеран, гост на един от малкото будни и свестни кметове, Йордан Велков.

Та този незнаен артист, с фалическото си изкуство, е показал на управляващите и чрез медии, търсещи сензации, отношението на всички нас към вас, всички управляващи през последните 20 години. КУР за вас! КУР!

Не бива да се правим на ощипани и да се възмущаваме от фалическото изкуство. То винаги е съпътствало живота на хората от Северозапада. Ако искате даже - гегите на коледарите с набучените на тях краваи са също фалически символи.

Браво, мен! Браво! Ти си пич - пустиняк!

А вие, управляващи, трябва да знаете, че следващия път той/те ще дойдат с вдигнати юмруци под прозорците на кметството. Ако и това не помогне ще дойдат в къщите ви, под прозорците на уредените ви къщи и тогава ще е страшно. Страшно ще е!

В очакване на това да се случи примете един далечен символичен фалос и от мен!

С фалическа обич!
Фръ Тъ Мититаки алиас Владо Георгиев - Франсето


Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.