Размисъл преди избори

Другарки и другари,

След като преспах и премислих снощното харакири на Макята ни по БНТ искам да ви кажа следното пред да ви оставя да размишлявате как да свържете двата края, платите сметките си, купите зимни дрешки и обувки на децата си или пък да накарате работодателя да ви плати дължимите заплати. Всичкото това под слънцето на милиционеро-герберизма.
1.     Има нещо много гнило около миналото на Макята ни. Как така стана, че:


-         внучката на разстреляния, от комунистическия режим николапетковист, става член на БКП. Знаете, че членството в БКП беше трудна работа. Изискваше се двама поръчители. Правеше се обследване до пето коляно в роднинските връзки на кандидата за партиен член за наличието на кулаци, врагове на народа и др. Освен това кандидатката за Дондуков 2 е положила и клетва за вярност към Партията и е посочила липсата на пречки да бъде член на комунистическата партия.

-         тайната“ за разстрела на дядото може да е пазена“ в семейството под вид на омерта, но хората са знаели. Със сигурност все някой й е казал, намекнал или донесъл на службите, по онова време, за дядото.

2.     Една активна комсомолка, партиен секретар, партиен функционер на авторитарна партия се опитва да ни пробутва европейски ценности:
-         нейната партия подчини службите и институциите, които нарушиха човешките права и международното право на бегълците от режима на Ердоган и ги върнаха в чувал“ в Турция, като бързо потулиха скандала.

3.     Наглостта на Макята ни отива до висините:
-         нали точно по време на управлението на Герб рухна една банка
-         нали точно по време на управлението на Герб започна съсипването на съдебната реформа
-         нали точно по времето на управлението на Герб избухна скандала Мери Джейн“, когато в ДВ се появи текст, не гласуван в НС, в полза на една фирма.
-         „„Европейските ценности" на ГЕРБ са същите като на БСП и ДПС - шуробаджанащина, търговия с влияние, политически сделки и притискане на бизнеса до пълното изтикване от сцената на тези фирми, които не са лоялни на партията. (Гражданите изобщо не са в сметката на ГЕРБ.) Докато Цачева вееше знамето на парламентаризма, в страната почти не останаха чужди инвеститори, а обществените поръчки в строителство са на път да се концентрират само до 5-6 фирми, близки до управляващите. То и затова построеното от тях не става за нищо. 
-         не е ли наглост това, че когато ГЕРБ обвинява опонентите си в популизъм, точно партията, чийто премиер ходи из територията и "раздава" пари, сякаш са му бащиния, не може да ни говори за популизъм и демагогия. Цялата й предизборна кампания мина с обещания за пари по села и паланки, предупреждения, че ще се спре финансиране, натиск и натяквания на управлявани феодално хорица, че след като местната власт е получила някакви средства за благоустройство, е длъжна да върне жеста на ГЕРБ. 
-         не е ли наглост това, че точно ГЕРБ натовари средния бизнес с Данък уикенд“, а точно Макята се кълне, че защитава неговия интерес, този на средния бизнес.
-         не е ли наглост това, че Макята ни се прави на жертва на капитализма и комунизма и е жертвала кариерата си на успешен юрист“ като е започнала политическа кариера, а забравя за шеметната кариера на половинката си, едва след като тя влезе в политиката.
-         не е ли наглост това да се твърди, че Герб е са антикомунисти, а те са бившите комунисти, партийни секретари и наследници на комунистическата номенклатура. Като се започне от Бай Онзи, отказал да се деполитизира през 1990 г. и останал член на БКП. И да се стигне до Цачева, за която също няма данни да е напускала БКП.

4.           Размишлявайки как да свържете двата края, платите сметките си, купите зимни дрешки и обувки на децата си или пък да накарате работодателя да ви плати дължимите заплати си отговорете на въпроса:

-         по-добре ли живеете в дясната държава на Герб?

-         Герб наистина ли работят за гражданите, предвид рухналото образование и скандалите в МОН, рухналото здравеопазване, предварителното условия да давате пръстови отпечатъци за да ви лекуват, вие които се осигурявате, имате ли сигурност в панелките си, построени по времето на социализма, има ли сигурност по пътищата с дупки и двете магистрали (некачествено построени, на бабуни, тесни), има ли сигурност за вашите деца в училищата и по улиците, доволни ли сте от образованието, което получават децата ви, успявате ли да си оставите поне 200 лв в края на месеца или похарчвате всичко за издръжка на семействата ви, милицията пази ли ви, армията охранява ли границите ни, щъкат ли брадати алахбарчета по улиците ни, гледащи агресивно и бялото на очите си, дразни ли ви наглостта и паразитирането на ромите и последно, предчувствате ли началото на вдигането на чужд флаг н южните части на Татковината ни и има ли практическо налагане на чужд език като втори официален в някой области на страната?

Като отговорите на тези въпроси, облечете си анцузите и идете да пуснете бюлетината, псувайки липсата на оправия и орисията си!

Аз казах!




Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.