Милиционерско досие или протфолио, въпрос на тълкование

Управляващи се напъваха като при запек и из…ха това:

МВР ще може да прави досие на всеки гражданин

Ще се събира информация дори за роднини, приятели, любими заведения, съседи, телефонни номера, говорни дефекти и татуировки“

Интересно ако ти е крив половия орган дали ще го огледат преди да го опишат. Днешно време, младите жени имат татуировки на интимни места и пиърсинг. Тях също ще се наложи да го поканят да събуват гащи, да ги огледа женска служителка, която оглеждайки ги, ще си води бележки н оръфан тефтер с химически молив, като го плюнчи от време на време.

МВР ще може да събира огромно количество информация за всеки гражданин, дори ако той няма криминална регистрация или е осъждан. Това става ясно от нова инструкция.
събеседване

Така, че другарки и другари, много внимавайте какво пишете тук във ФБ, защото вече ще сте обект на интерес на милиционерите. А както знаете повечето от тях са високо интелигентни, любезни и вежливи мъжаги. Особено тези, които пишете злостни неща срещу управляващата партия. И да не сте си помислили, че нашата милиция ви пази ВАС. Всичко това е за тях, като минава за борба с туризма…опс! Грешка – за борбе срещу тероризма.

На пръв поглед, всичко това е насочено към определени групи хора като бивши затворници, рецидивисти, хулигани, домашни насилници и други. Но тъй като правомощията на полицията са описани с доста разтегливи формулировки, те могат да се насочат срещу всеки. Тук, разбира се трябва да предложим списък на ОИС (особено интересни субекти) като:

-      -    Фр.Т.МититакиВрабеца, бивша учителка, злостен хейтър, анархо-комунист
-      Енеза Ангелова - Учителката от гражданската квота на ГЕРБ
-      Александър СимовичПисара, агент на Москва (Хто не скаче, той москаль!)
-      Чавдар Найденов - Анализатора – злостен анализатор
-      Лицета МанушкинБолния - психически проявен, ехидно, подигравателно     насочен към властта
-      Добри Божилов Мърморко - идеолог анархист, злобар, анти системист
-     -      Пета Паликрушева Пасионария - тяло и леци на левичарска организация, подмолно разяждаща вярата на народа в правилната политика на Партията
-      и други знайни и незнайни противници на правилната посока на движение, както на Партията, така и на въртенето на земното кълбо. Да живеят всички Герберета по земните кълбета!


Вежлив служител събеседва лице представляващо интерес
Цитат: „В индивидуалната превенция се предвижда беседа между служител на МВР и гражданин, по време на която се попълва анкетна карта с информацията за лице, "представляващо интерес". Освен стандартните данни като три имена, ЕГН, постоянно местожителство и настоящ адрес и предишни осъждания полицаите ще събират и информация за ръст, телосложение, цвят на очите, коса, особености на лицето, говора и походката, белези, татуировки, за телефон (не само телефонния номер, а марката, модела и IMEI номера на устройството, който позволява апаратът да се проследява, дори ако е изключен). Ще се описват местоработата и автомобилите (номер, марка, модел и цвят). Особено интересна е графата "Връзки", където ще се отразява информация за обкръжението на човека: "имената, прякорите, адресите, телефоните и характера на връзката - приятелска, престъпна, роднинска и т.н.". МВР ще иска да знае и посещавани места - "сборища, предпочитани заведения, адреси и т.н.". 

Беседа, другарки и другари, беседа. Ето тук, успяхме да заснемем за вас една подобна беседа от балкано – фашистки тип.

Тук, великите умове на управляващите са пропуснали да поискат панорамна снимка на зъбите на лицето представляващо интерес. Също така бъдете готови, по време да беседата, да носите със себе си урина и част от сутрешната дефекализация.

На практика инструкцията дава на милицията широки правомощия да събира информация не само за конкретен човек, а и за всички около него. 

"По отношение на лицата, за които има достатъчно данни да се предположи, че ще извършат престъпления или други правонарушения". Изобщо не се уточнява какво значи "правонарушения", а за такова може да мине дори пътуването без билет в градския транспорт. Още повече, че се дава възможност беседи да се правят само при подозрение за евентуална бъдеща престъпна дейност или пък за елементарно нарушение. МВР ще наблюдава, предупреждава и глобява подобни граждани, но също така ще "използва близки, роднини и приятели на лицето, както и граждани, които се ползват с авторитет и могат да окажат положително въздействие върху него". 
Борец за права и свободи, косултант на МВР

Няма това-онова, другарки и другари! И да не съм чул повече някакви съображение и подмятания за митичната ДС от времето на социализма. Сегашната ДС и милиция ще започнат да ни изглеждат като антиутопично ГЕСТАПО, а митичната и всевластна, все още жизнена ДС от социализма ще ни се стари като Тимуровска команда. Сега да видим дали някой ще протестира срещу горните мерки и дали ще чакат да се смени властта и чак тогава да се изправят като заец комсомолец, храбро, срещу потенциалните действия на вежливите хора от милицията. Възможно е Асен Генов и Костовистите от седмия ден отново да припознаят в сегашното положение останки от недоубитата ДС.

Полицаите ще са задължени да се отчитат за броя на проведените "превантивни беседи", като посочват още броя на наблюдаваните хора, на предупредителните протоколи и на наложените глоби. Сметка ще се държи и за "брой случаи на идентифициране и ранно сигнализиране на рискове от радикализация на определени лица и групи за прилагане на целенасочени интервенции на възможно най-ранен етап".

Опис на отличителни белези 
С други думи – разни призиви за извън парламентарна политическа борба попада под удара на тази наредба. Радикализирането на разни елементи, като посечените по-горе, рано-рано ще бъдат приведени в осветляване.

Възможно е и досега МВР да е събирало данни по същия начин, но тайно. В мотивите към въпросната инструкция е записано, че тя отменя документ със сходно съдържание от 2006 г. Старата инструкция обаче никога не е била обнародвана. 

Това е положението, другарки и другари! Дали тук отново има пръст Владимир Владимирович или Съюзът на обрязаните още не е ясно. Много видни анализатори като Александър Йорданов, Иво Инджев и Огнян Минчев силно се съмняват в подмолната политика на ВВП.
Събеседване в Н-ския участък на милицията










Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.