Ум добрува, ум царува, ум патки пасе.

Ум добрува, ум царува, ум патки пасе..

Това трябва да бъде лозУнга на Народното ни събрание и на герба ни.
Защо ли? Ми защото всичко, което се прави в Татковината ни е  лишено от здрав смисъл и като че ли се прави от  безмозъчни диванета.

Руснаците удължиха срока на експлоатация на блок в Козлодуй с 40 години. Кажете ми дали държавицата ни е направила нещо голямо като АЕЗ Козлодуй през последните 27 години! Направиха едни улици от София до морето и към Гърция, защото но ако са магистрали в 21 век аз кон да стана. Трамвай не ща. Много са раздрънкани. Магистрала били! С по две ленти. При този трафик това още по време на строежа вече е тясно. Да не говорим, че са на бабуни и може да ти изпадат пломбите от зъбите или протезите.


Бай Онзи само ни „плаши“ с оставка. Не мога вече да спя от кошмари. Сънувам кошмарно развитие на нещата ако ТОЙ, БАЙ ОНЗИ, не е на власт. Като настане един хаос (щото сега един ред), като настане едно безпаричие (щото сега парите текат като река Дунав, нали!), като спре да функционира здравеопазването и образованието (щото сега върви страхотно. Скърцат, стържат и всеки момент ще се разпаднат на съставните им части). Като не стане това – аз ще си подам оставката! Бърррррр! Хорър!

Като виден анализатор ще ви кажа, че е все тази кой ще ни е Председател на Републиката и кой ще ни е министър-председател. Ние отдавна сме протекторат и ни управляват кукли на конци. Чудя се защо такъв интерес към обеднялата ни Татковина. Ще кажете географското положение. Но то съседни нам държави и без да са ни анексирали, да не кажем завоювали, си разиграват конете у нас. Всеки посланик на държава у нас ни дава акъл какво да правим. Ето и този на Буркина Фасо вчера също. Други пък посланици играят ролята на ятаци или хотелиери. Ето, вчера подписахме и СЕТА. Сега вече мога да ходя до Канада всяка събота и неделя без виза. Все е тази кой ще ни бъде поставено лице в президентството или министерския съвет! Все тази! Ние вече сме „бананова република“, но със скъпи банани в…магазините. Нали десните само за това реват. По времето на социализма нямало банани. Ето, сега нали имат…Ама като хората нямат пари, така изгниват по щандовете.


Все тази е! Все тази е дали председател на РБългария ще е човек завършил РабFuck или факултета за начални учителки-библиотекарки. Все тази е! Службите една диплома не могат да установят дали е фалшива или не и категорично да го обявят, камо ли да разследват кой е ислямист и кой не. Една седмица преди изборите целокупният ни народ тръпне в съспенс дали майката му не е с фалшива диплома. Щото всичко е една лъжа. Всичко е толкова фалшиво.

Фалшиво ни плаши Бай Онзи. КриСТалина фалшиво ни убеждаваше, че нямала намерение да се кандидатира за председател на ООН. Фалшив ни е сегашният председател на Републиката – говори едни клишета и обещаваше „клъстари“ (разбирай кластъри – clusters) пък ни набута в дипломатически конфликт с РФ. Фалшиви са т.нар. патриоти – уж са опозиция път подкрепят правителството.

Фалшив е и Слави-то, менторът на българския народ. Прави се на фюрер и добър чичко, а ако се разрови ще замирише. Настървява лумпените с популистки речи. Какво като затворил София за т.нар. концерт! Следващият път ще го направи на магистрала Хемус или Люлин. И всички ще му се радват.


Фалшиво е МВР. Брадати и агресивни мигранти влизат и излизат от Татковината ни, държат в страх централни части на столицата ни, а милиционерите рупат мазни баници. Правят се на рамбовци, а изстрелват по 6 патрона на година на стрелбище. Едно коремно не могат на направят и имат тумбаци по-големи от моя. Пазели ни били! А бабите са се превърнали в бухали от безсъние от страх на де бъдат пребити и изнасилени.

Та - Ум добрува, ум царува, ум патки пасе.! А други народи били тъпи и прости!

Е, като са защо живеят по-добре от нас!




Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.