Цар и Генерал се превръща в Партийна секретарка и Генерал …

Нека да ви припомня какво записаха дедите ни в Търновската конституция преди много години: "Всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска територия".

Това е важно. Защото смаяно слушах т.нар. дебат между партийната секретарка и Генерала. Ма какъв дебат, другарки и другари? В 8.30 сутринта! Дебат, когато телевизия гледат само пенсионерите, а останалите хора ходят да бъхтят ангария на капиталистите. „Дебат“, който се прави in the middle of nowhere…На мачу пикчу в гъза! Екскюз мяю френч и ти дъще Дария!

Битиви-то, талавизията на народа си го дига с тези двамата. Да си го дига, а дебат се прави по националния държавен телевизионен канал в гледано време след 20.30, когато българите са си сипали 2х300 със салатка, по потници, гледат под вежди…Всичкото друго е нещо като дебат между Пищова и Велизар Енчев. Последният отпадна от моята листа за вероятен вот с участието си в „дибат“ с пищовлията. Все едно аз да дебатирам с Рашко Цинагина…

Нищо вече не е каквото беше. Цар и Генерал даваше драмата и борбата между честния, доблестен български офицер и величеството. Днес тази драма се превръща в долнопробна комедия „Партийна секретарка и Генерал“.

От всичкото какво разбрах, другарки и другари?
Разбрах:
  •          Радев осъди незаконното предаване на турски опозиционери на Ердоган. Секретарката ВИШИСКА Цачева одобри навеждането на югоизток и превръщането на гранична полиция в бригада за нелегален трафик към турските спецслужби. И каза, че правата не са важни, важна е държавата.
  •         Предаването на хора на чужда държава може да става само след съдебен контрол.
  •          Дупенето и разтварянето на бузки (без вазелинче) на ЕрДогана е изтрива един век от достойнството на България и плюене върху достойните ни деди, наредили  "Всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска територия"
Значи можеше да приемем избиваните наши братя и сестри АРМЕНЦИ. Можеше да спасим нашите съграждани от еврейски произход от лагерите на фашагите. А сега какво? "Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права." – казва партийната секретарка дис насти уъмън.

  •         "Качването на хора в багажници – в чувал и по списък, е мутренски маниер, а България не може да бъде мутренска държава. Колко души са в изпратения от Ердоган списък? Предаден ли е и на каналджийската мафия, която си работи добре със службите? Защо всички "патриоти" и фили мълчат, когато България се държи като куче-пазач на Турция?“


Това разбрах аз. 

И добре, че през това време почистих жилището и не си изгубих времето да се дзверим в екрана. Загубена работа! Загубена, ви казвам!

И започват да ме обземат съмнения.

Анализът на големия Кеворк Кеворкян

Comments

Popular posts from this blog

Като няма прокопсия-плюл съм в тази орисия!

Как "увисналата карантия" на един мъж предизвика оживена полемика относно "тежкото положение" на учителството.

Безликото чудовище на държавната администрация ни убива. Войната на един от нас с нея.